| |     Deutsch | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 


 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 8:30 - 13:00 časova 

Praznici

 

Odgovori na najčešća pitanja 

za dodatna pojašnjenja, možete se obratiti i  telefonskim putem na broj  +49211 / 239 55 0274, svakim radnim danom od 15-16 h

 

Adresa                                      

Klosterstrasse 79
D-40211 DISELDORF
NEMAČKA

Telefeon: + 49211 / 239-55-00 Lokacija/Mapa
Fax:         + 49211 / 679-86-36 Konzularna nadležnost

E-mail: info@gksrbijedis.de 

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.duesseldorf.mfa.gov.rs  

 OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

 
Важно обавештење - заказивање термина у Конзулату

 

За подношење захтева за издавање новог пасоша неопходно је претходно ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА

За све остале конзуларне радње, укључујући и подизање већ урађених пасоша, од 25. марта 2021. године, НИЈЕ ПОТРЕБНО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА. За подизање урађених пасоша можете доћи у Конзулат сваког радног дана од 14-16 часова.

Пре доласка у Конзулат ради преузимања пасоша, ОБАВЕЗНО проверите да ли је ваш пасош урађен и спреман за уручење. Проверу можете извршити путем линка изнад овог обавештења. 

                                           

 

 
 
 

 
Vakcinacija državljana Republike Srbije iz dijaspore 15. maja 2021. godine u Republici Srbiji

29.04.2021.

Program za povezivanje za srpskom dijasporom "Tačka povratka", uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, obezbedio je poseban termin za vakcinaciju srpskih državljana iz dijaspore.

Državljani Srbije koji žive u inostranstvu moći će da se vakcinišu 15. maja u Beogradu, a prijave za imunizaciju dostupne su na sajtu udruženja Tačka povratka .

Prijave su otvorene do petka, 30. aprila u 23.59 časova i svako ko se prijavi dobiće potvrdu o terminu vakcinacije kao i o tačnom vremenu kada treba da se pojavi na Beogradskom sajmu.

Državljani Srbije iz dijaspore moći će da biraju između vakcina „Fajzer”, „Sinofarm” i „Sputnjik Ve”, dok će drugu dozu primiti na Beogradskom sajmu 5. juna.

Poziv se odnosi isključivo na državljane Srbije koji žive u inostranstvu.


Važno obaveštenje - Uskrs i Prvi maj

27.04.2021

Generalni konzulat Republike Srbije neće raditi sa strankama za vreme praznika u petak, 30. aprila, u ponedeljak, 03. maja i u utorak, 04. maja 2021. godine.

Izuzetak: U utorak, 04.maja 2021. godine, Generalni konzulat će raditi  samo za one stranke, koje već imaju dogovorene termine.


 
 
Selaković čestitao Dan Evrope Žozepu Borelu

08.05.2021.

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku povodom, 9. maja, Dana Evrope visokom predstavniku EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu u kojoj je izrazio uverenje da će ideja ujedinjenja različitosti u miru i solidarnosti i dalje biti ideja vodilja Evropske unije.

„Duboko verujem da Republika Srbija, politikom mira i dobrosusedske saradnje, može doprineti da Evropska unija postane još bolje mesto za život, uz iskreno uverenje da će naša dostignuća na putu ka članstvu u evropskoj porodici naroda biti adekvatno vrednovana”, navodi se u čestitki ministra Selakovića i dodaje da evropska perspektiva našoj zemlji predstavlja snažan podstrek za sveobuhvatno sprovođenje političkih, ekonomskih i društvenih reformi sa ciljem da u dogledno vreme postane punopravna članica Evropske unije.

Šef srpske diplomatije podvukao je da Srbija istorijski, kulturno i vrednosno pripada krugu zemalja ujedinjenih pod zastavom Evropske unije i izrazio nadu da će naša zemlja i naši susedi na zapadnom Balkanu, biti u prilici da u bliskoj budućnosti postanu deo nesumnjivo najuspešnijeg mirovnog, demokratskog i ekonomskog projekta u istoriji našeg zajedničkog kontinenta.

Selaković je, takođe, ovom prilikom u ime Srbije uputio zahvalnost Evropskoj uniji na pruženoj pomoći u borbi protiv zarazne bolesti Кovid-19, naglasio da naša zemlja visoko ceni iskazanu solidarnost i podršku u teškim trenucima suzbijanja pandemije, i izrazio uverenje da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama doprineti pronalaženju rešenja za prevazilaženje ekonomskih posledica pandemije virusa korona.


Vučić: Evropu smatramo našom kućom

08.05.2021.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da je vizionarska ideja Roberta Šumana donela istinsku pobedu novog poverenja nakon Drugog svetskog rata i veru u ujedinjenje različitosti u miru i solidarnosti, uz poruku da tu veru ima i Srbija, kao i nadu da će postati zemlja koja će biti rado viđena u evropskoj porodici naroda.

Vučić je, čestitajući svima u Srbiji i EU Dan Evrope, podsetio da je 9. maj dan kada se slavi i velika pobeda slobode, izvojevana uz ogromne žrtve.

„Dok su užasi rata tinjali, a Evropa lečila rane iz Drugog svetskog rata, ona je imala i ljude poput Roberta Šumana, koji su shvatali da se samo na pomirenju naroda i njihovom zajedništvu može stvarati budućnost”, rekao je Vučić na prijemu povodom Dana Evrope.

Ukazao je da su evropski narodi imali hrabrosti da u nedavnim protivnicima vidi buduće saveznike.

Opširnije...
Министар иностраних послова СР Немачке у посети Београду

23.04.2021.

 

Министар иностраних послова Савезне Републике Немачке Хајко Мас разговарао је са председником Републике Србије Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић и министром спољних послова Николом Селаковићем у одвојеним сусретима у Београду.

Председник Вучић истакао је да је посета шефа немачке дипломатије Србији потврда значаја политичког дијалога и унапређења билатералне сарадње Србије и Немачке.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova