| |     Deutsch | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 8:30 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Klosterstrasse 79
D-40211 DISELDORF
NEMAČKA

Telefeon: + 49211 / 239-55-00 Lokacija/Mapa
Fax:         + 49211 / 679-86-36 Konzularna nadležnost
E-mail: info@gksrbijedis.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.duesseldorf.mfa.gov.rs  

 OVDE PROVERITE DA LI JE URAĐEN VAŠ BIOMETRIJSKI PASOŠ

Заказивање термина за пасоше
Обавештавамо вас да је за подношење захтева за израду биометријског пасоша у Генералном конзулату Републике Србије у Диселдорфу неопходно  претходно заказивање термина. 
Заказивање се врши сваким радним даном, осим средом, у периоду од 14-15 часова на
телефон  + 49211 / 239-550-261, као и на е-маил: termini@gksrbijedis.de 
 

 
 
 
Međunarodno pesničko veče u Hildenu - 12. oktobar 2019. Godine

U Gradskoj kući u Hildenu je 12. oktobra 2019. godine održano tradicionalno međunarodno književno veče, koje su organizovali grad Hilden i Jugoslovensko-nemački kulturni savez, i na kojem su svoje poetsko i prozno stvaralaštvo predstavili pisci iz Rusije, Kurdistana, Srbije, Makedonije i Nemačke.
Pored gradonačelnice Hildena, gospođe Birgit Alkenings, i predsednice Jugoslovensko-nemačkog saveza, gospođe Dragice Šreder, prisutnima se prigodnim govorom obratio i Nebojša Živanović, konzul u Generalnom konzulatu Republike Srbije.

Opširnije...
Koncert tamburaške muzike u Eparhijskom centru u Diseldorfu

U prepunoj sali Eparhijskog centra Srpske pravoslavne crkve u Diseldorfu, 5. oktobra je održan koncert tamburaške muzike. Gradski tamburaški orkestar "Vasa Jovanović" iz Novog Sada, pod umetničkim rukovodstvom gospodina Zorana Bugarskog, predstavio je deo svog bogatog repertoara uz doprinos pevačke grupe KUD Moravac iz Diseldorfa. 


Dodela priznanja građanima Srbije

U organizaciji dnevnog lista Blic i kompanije Belgrade Waterfront, a u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije, u Diseldorfu je održana svečana dodela priznanja uglednim pojedincima iz srpske zajednice. Priznanja su dodeljena laureatima za ostvarene uspehe u karijeri i izuzetan doprinos promociji Srbije u oblasti nauke, umetnosti, medicine, biznisa, ekonomije, humanitarnog rada i javnog života. Cilj ove inicijative je promocija naših uspešnih građana u dijaspori i jačanje veza sa maticom Srbijom. Nakon dodele priznanja, upriličen je koktel na kojem je brojnim domaćim i stranim gostima predstavljen i investicioni projekat Beograd na vodi/Belgrade Waterfront.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova